понедељак, 26. децембар 2016.

Punjene urme

 Punjene urme


- 250gr margarin

- 250gr secer u prahu

- 250gr mleveni keks

- 50gr cokolada + 150gr cokolada

- 1 pakovanje urmi (200gr)

- 6 kasika ulja












Otopiti margarin, 50gr cokoladu i secer u prahu na tihoj vatri neprestano mesajuci.

Kad se sve lepo ujedini, skloniti sa sporeta i dodati keks.
Urmama izvaditi kostice, raseci do pola po duzini (ne do kraja), pa puniti filom.

Napraviti mali valjak, ubaciti u rasecenu urmu, i lepo zatvoriti (oko 30 komada).

Od istog fila obloziti urme i sa strane.

Ostaviti punjene urme u hladnoj prostoriji 2-3 sata da se ohlade.

Otopiti 150gr cokolade i 6 kasika ulja na tihoj vatri.

Svaku urmu utopiti u cokoladu i redjati na papir za pecenje.

Kad se kolac lepo ohladi, ocistiti visak cokoladu i seci kolac na pola.




PRIJATNO!!!

Нема коментара:

Постави коментар