четвртак, 6. август 2015.

Par proizvoda za lep izgled kose koje koristim

Pre pranja kose, najviše  3x mesečno, utrljam u koren kose do kraja pramenova Stillovo pakovanje za kosu na 15 minuta. Koristim ovo prikazano na slici, dakle od kamilice i ricinusa. Pakovanje je od 500ml i košta oko 250 dinara. Dugotrajno je, jer je pakovanje zaista veliko.  U uputstvu piše da ga koristite tako što ga nanesete na vlažnu kosu i zatim isprete, ali je ovako efetak jači. 
Odabrala sam ovo pakovanje pre svega zbog cene, ali zaista nemam nikakvu zamerku iako je jeftinije odostalih prozvođača.













Kada je prošlo 15 minuta, vaša kosa je spremna za pranje. Kosu perite mlakom vodom. Pretopla voda isušuje vaše pramenove i oni postaju podložniji pucanju. 

Pošto imam problem sa pojavom peruti, koristim Head&Sholders. Isključivo od mente i limuna. Ova kombinacija najviše odgovara mojoj koži glave. Što se ovog preparata tiče, postoje pakovanja od 200 i 400ml. Cena je nešto veća od ostalih proizvođača, ali je definitivno broj 1 u uklanjanju peruta. Cena je oko 320 i 490 za veće pakovanje.

Nakon toga, obavezno na red dolazi regenerator za kosu. Njega pažljivo birajte da odgovara vašoj kosi, jer on u velikoj meri utiče na izgled. Ukoliko se farbate, birajte one koji će održavati vašu boju. Ukoliko je vaša prirodna kosa bezbojna i neprivlačna, birajte onaj koji se brine o sjaju, dakle hidrirajuće balzame. Ukoliko vam je kosa okrzana i oštećena birajte one koji sadrže proteine. Za masnu kosu, obavezno one bez ulja. Upotrebljavajte bogatiju formulu za vreme zimskih meseci, kada hladan spoljni vazduh krade vašoj kosi vlažnost. 
Iskrena da budem, probala sam mnoge, a pošto ne koristim nikakve farbe, mojoj kosi najviše odgovara balzam iz Head&Sholders-ove linije. Cena je gotovo ista kao i za šampon. Takođe, lepa iskustva imam i sa balzamima iz HairX kolekcije kompanije Oriflame. Cena je 250 dinara.

Na kraju, veoma je bitno kosu detaljno isprati. Na vašoj kosi ne sme ostati ništa od preparata koje ste koristili. To će imati samo kontra efekat za izgled vaše kose.

Kada ste kosu delimično prosušili, dobro je na nju naneti kapi za kosu. Koristim samo jedne, Avonove i zaista sam oduševljena njima. Imaju veoma dobar efekat, ali i veoma lepo mirišu. Ne bih ih menjala u skorije vreme. Pakovanje je od 30ml ali je dovoljno jer se nanosi na krajeve u malim količinama.Cena je oko 600 dinara.




Pošto imam kovrdžavu kosu, nakon kapi na kosu nanesem Niveinu penu za kosu, koja moje lokne izdefiniše i daje im sjaj. Koristim Nivea Diamond gloss. Boca je 250ml i cena je oko 250 dinara.

Naravno, kosu ponekad treba odmoriti od silnih preparata koje koristimo i primeniti one koji su nam svakodnevno na dohvat ruke. O tome i nezi drugih delova tela na prirodan način pročitajte ovde: http://milence.blogspot.com/2015/08/50-saveta-za-lepsi-i-mlai-izgled.html


Volela bih da u komentarima podelite vaša iskustva sa mnom i ostalim čitaocima.


Нема коментара:

Постави коментар