Počela je sezona kiflica... kada svi krećemo u potragu za novim receptima.
Evo jednog predloga za neobične kiflice sa eurokrem blok čokoladom koje se jednostavno prave, ne zahtevaju previše vremena, a zaista su ukusne i dekorativne.
Prefinjenost ukusa ne dolazi slučajno, ona je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju.
Zanimljiv i neobičan ukus ovih kiflica probudiće vaše čulo ukusa, a dekorativni izgled biće sigurno primećen.
Zaista sam prezadovoljna kako su mi ove kiflice ispale, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka Vaša trpeza bude bogata!
Potrebno je:
- 6 dl toplog mleka
- 2 jaja
- kocka svežeg kvasca
- 4 kašike šećera
- 1 margarin za premazivanje
- 30 gr margarina za testo
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike ulja
- malo soli
- 4 čokolade EUROKREM BLOK od 90g
- brašno po potrebi (1100 gr brašna)
U 6 dl toplog mleka staviti kocku kvasca, 3 kašike brašna i 1 kašiku šećera i sačekati da naraste.
Za to vreme narendati čokolade, svaku posebno u 4 posude.
U posudu za mešenje dodati brašno, 3 kašike šećera, 2 jaja, 30 gr otopljnog margarina, 3 kašike ulja, 1 kašiku sirćeta i prstohvat soli.
Dodati aktivirani kvasac i zamesiti glatko testo koje odmah podelite na 4 jednaka dela.
Prvi deo rasući oklagijom u veliku koru. Rastopiti 50 gr margarina i premazati celu koru.
Zatim lepo raspodeliti jednu narendanu čokoladu preko margarina.
Koru iseći na 24 jednaka dela i uviti u kifle.
Isto uraditi i sa ostalim testom.
Kifle poređati u dva pleha na papiru za pečenje.
Čekati jedan sat da testo naraste.
Sve kifle premazati rastopljenim margarinom.
Rernu uključiti na 200 stepeni.
Kad se rerna zagreje ubaciti pleh i peći kifle dok ne porumeneoko 15 minuta.
Tople kifle posuti šećerom u prahu.
UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU! PRIJATNO!!!
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар