понедељак, 26. децембар 2016.

Lesnik gnezda

Lesnik gnezda


- 150gr margarina

- 200gr secera

- 2dcl vode

- 150gr mlevenih pecenih lesnika

- 250gr mlevenog keksa

- 100gr cokolade + 100gr cokolade za punjenje kuglica

- parce margarina(20-30gr)

- 50gr krupnije mlevenog pecenog lesnika za valjanje kuglica




Staviti na tihoj vatri vodu, secer,margarin i cokoladu da se sve lepo otopi i da se ujedini.

Skloniti sa vatre i dodati keks i lesnike.
Kada se fil ohladi,praviti kuglice, uvaljati u krupno mlevene lesnike.

Palcem napraviti udubljenje na kuglici.
Na tohoj vatri otopiti cokoladu sa kockicom margarina, i malom kasicicom zahvatati cokoladu i puniti udubljenja na kuglicama.

Ostaviti kolace u hladnoj prostoriji da se lepo ohlade i cokolada ucvrsti.

PRIJATNO!!!