понедељак, 09. новембар 2015.

„TRKALJANA“ PAPRIKA (VALJANA PAPRIKA)

„TRKALJANA“ PAPRIKA (VALJANA PAPRIKA)

Potrebno je:
·         16 kg izbušene i očišćene paprike
·         400 g šećera
·         300 g soli
·         120 g eksencije
·         3 vinobrana
·         1 kg iseckane šargarepe na kolutove
·         5 glavica belog luka sitno seckanog
·         Vezica peršuna
·         Bure od 120 l

Način pripreme:
1.       U bure od 120 l ređati papriku, šargarepu i beli luk.
2.       U činiji izmešati šećer, so, eksenciju i vinobran.
3.       Tom smesom poprskati paprike u buretu.
4.       Bure dobro zatvoriti i okrenuti ga da leži bočno na podu.
5.       Bure treba valjati napred-nazad 24 sata u intervalima.
6.       Nakon toga, paprike iz bureta ređati u tegle i dodavati po malo peršuna.
7.       Tegle povezati celofanom.
8.       Od ove količine ja sam dobila 7 tegli od 2.5 l