U najbolje poslastice dolaze torte.
Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit-patišpanj, poznata masa od jaja i šećera, sa raznim dodacima kao što su bademi, orasi, čokolada, lešnjaci i kakao.
Za mešenje torti potrebna su sveža jaja, ispravna pećnica, razni nadevi i veliko strpljenje.
Ljupka tamnocrvena višnja je veoma popularna u našim krajevima.
Višnja je voće u kojem treba maksimalno uživati, ne samo u vreme sezone već i tokom cele godine.
Lekovita svojstva ovog aromatičnog voća su zaista na zavidnom nivou.
Višnja je našla svoje mesto i u kulinarstvu. Može se koristiti sveža, zamrznuta, kandirana, sušena i konzervirana.
POTREBNO JE NAPRAVITI 3 KORICE NA ISTI NAČIN!
Potrebno je za patišpanj:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- pola kašike kakaa
- 5 gr praška za pecivo
Za pripremu prvog fila je potrebno:
- 1 kg očišćenih višanja
- 100 gr gustina
- 400 ml vode
- 400 gr šećera
- 270 gr kisele pavlake
Za drugi fil je potrebno:
- 360 gr šlag kreme sa ukusom slatke pavlake
- 500 ml gazirane hladne vode
- 270 gr kisele pavlake
Za dekoraciju:
- šlag krema
- višnje
VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!
Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар