Za spremanje ovog jela nije vam potrebno mnogo vremena, ali će te zato imati bogatstvo ukusa i mirisa u tanjiru.
Ovo jelo poslužite uz sezonsku salatu.
Potrebno je za ćufte:
-300gr mlevenog mesa
-manja glavica crnog luka
-1 jaje
-1 prašak za pecivo
-1 kašika vegete
-1 kašika mlevene paprike
- malo mlevenog bibera
- 5 kašika brašna
Za čorbicu:
- 2l vode
- 2 šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 2dl paradajza iz flaše
- 1 kašika vegete
- malo bibera
- malo svežeg peršuna
-100gr makarone
Manju glavicu crnog luka sitno iseckati, malo posoliti, i izgnječiti rukom.
Dodati meso, jaje, vegetu, mlevenu papriku, biber, prašak za pecivo, i umesiti rukom.
Postepeno dodavati brašno i mesiti. Podeliti smesu na šesnaest delova. Na pobrašnjanoj radnoj površini oblikovati ćuftice.
U tiganju ugrejati mast, pa ubaciti ćufte, i pržiti ih da sa svih strana porumene.
Pržene ćufte izvaditi iz tiganja.
U šerpi staviti dva litra vode da proključa.
Odmah dodati iseckani crni luk, i iseckanu šargarepu na štapiće i na krugove.
Dodati i paradajz iz flaše ili jedan veći sveži paradajz, oljušten i iseckan na sitne kockice.
Kad čorbica proključa, ubaciti ispržene ćufte.
Kuvati oko četrdeset minuta na srednjoj temperaturi.
U tiganju ugrejati mast, dodati dve kašike brašna i upržiti. Dodati jednu kašiku mlevene paprike, promešati i sipati lagano u čorbu.
Promešati čorbu, pa dodati kašiku vegete i malo mlevenog bibera.
Dodati makaronu i kuvati još pet minuta.
U gotovu čorbu dodati malo svežeg iseckanog peršuna.
Kuvajte sa zadovoljstvom.
Prijatno!
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар