понедељак, 14. децембар 2015.

ČOKOLADNI GROZD - Kuhinja Sunčane Staze

ČOKOLADNI GROZD  - Kuhinja Sunčane Staze


U sezoni posnih slava svi krećemo u potragu za novim receptima za sitne kolače.
Ako vam treba recept za neki fini, jednostavni kolač,  onda ste definitivno na pravom mestu.
Vrlo je jednostavna za pripremu, ne zahteva previše vremena, a zaista je ukusan i dekorativan. Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim dekorativnim izgledom, ovaj kolač će biti brzo primećen na vašem stolu. Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte, postaće neizostavni kolač na vašoj slavskoj trpezi.
Neka vaša slavska trpeza bude bogata i svečana!



 Potrebno je:
- 250 gr margarina
- 300 gr "menaž"čokolada (ona ne puca,lepo se seče) 
- 200 gr ratluka 
- sok od jednog limuna 
- 100 gr mlevenog keksa
- 100 gr mlevenih oraha 



Zamesiti ratluk sa limunom, pa dodati keks i orahe.
Testo podeliti na šest jednakih delova.
Svaki deo testa razvaljati u obliku valjka  na dužinu od 20 cm.  
Otopiti margarin i čokoladu zajedno na tihoj vatri.
Kalup obložiti debljim celofanom, pa sipati čokoladu na dnu kalupa u debljem sloju.
Jedan valjak još malo rastanjiti da se dobije valjak u dužini kalupa, moj kalup je dužine od 30 cm.
Polako ubaciti jedan valjak.
Sipati čokoladu preko prvog valjka u debljem sloju.
Pripremiti dva valjka, lagano ih tazvaljati rukama u dužini kalupa.
Ubaciti oba valjka u kalup i preliti čokoladom u debljem sloju.
Pripremiti tri poslednja valjka, razvaljati ih lagano rukama u dužini kalupa. 
I njih ubaciti u kalup, lepo ih rasporediti.
Sipati ostatak čokolade i ostaviti modlu na sobnoj temperaturi da se kolač lepo stegne.
Najbolje da tako kolač odstoji preko noći.
Sutradan izvaditi čokoladni grozd na dasku za sečenje i seći tankim oštrim nožem ili skalpelom.
Kolač dobro ohladiti u frižideru i poslužiti.








Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača u posnoj varijanti!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


 Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.