"CETEN ALVA U TROUGLU"
-250gr ceten alve
-200gr margarina
-200gr secera
-4 kasika vode
-150gr levenih oraha
-150gr seckanih oraha
-5 kasika mlevenog keksa
-1 list"C" oblande
Oblandu iseci na velicinu trouglastog kalupa da moze da se oblozi sa strane i odozgo (3 trake).
U secer dodati vodu i rastopiti na tihoj vatri. Dodati margarin da se otopi, pa dodati ceten alvu usitnjenu, da se i ona otopi. Mesati da se masa sjedini. Na kraju dodati orahe i keks. Trouglasti kalup obloziti celofanom, pa staviti sa strane trake od oblande. Ubaciti fil, poravnjati, i odozgo zalepiti trecu traku od oblande. Ostaviti kolac da se stegne a zatim ga izvaditi iz kalupa na dasku za secenje. Mozete ga preliti rastopljenom cokoladom ako zelite. Kolac rezati tankim nozem. PRIJATNO! ♥
-250gr ceten alve
-200gr margarina
-200gr secera
-4 kasika vode
-150gr levenih oraha
-150gr seckanih oraha
-5 kasika mlevenog keksa
-1 list"C" oblande
Oblandu iseci na velicinu trouglastog kalupa da moze da se oblozi sa strane i odozgo (3 trake).
U secer dodati vodu i rastopiti na tihoj vatri. Dodati margarin da se otopi, pa dodati ceten alvu usitnjenu, da se i ona otopi. Mesati da se masa sjedini. Na kraju dodati orahe i keks. Trouglasti kalup obloziti celofanom, pa staviti sa strane trake od oblande. Ubaciti fil, poravnjati, i odozgo zalepiti trecu traku od oblande. Ostaviti kolac da se stegne a zatim ga izvaditi iz kalupa na dasku za secenje. Mozete ga preliti rastopljenom cokoladom ako zelite. Kolac rezati tankim nozem. PRIJATNO! ♥
Veliko hvala za ovaj predivan recept i za objašnjenje recepture.
ОдговориИзбришиSrdačan pozdrav.