среда, 16. децембар 2015.

CETEN ALVA U TROUGLU

"CETEN ALVA U TROUGLU" 

-250gr ceten alve 
-200gr margarina 
-200gr secera 
-4 kasika vode 
-150gr levenih oraha 
-150gr seckanih oraha 
-5 kasika mlevenog keksa 
-1 list"C" oblande

Oblandu iseci na velicinu trouglastog kalupa da moze da se oblozi sa strane i odozgo (3 trake). 
U secer dodati vodu i rastopiti na tihoj vatri. Dodati margarin da se otopi, pa dodati ceten alvu usitnjenu, da se i ona otopi. Mesati da se masa sjedini. Na kraju dodati orahe i keks. Trouglasti kalup obloziti celofanom, pa staviti sa strane trake od oblande. Ubaciti fil, poravnjati, i odozgo zalepiti trecu traku od oblande. Ostaviti kolac da se stegne a zatim ga izvaditi iz kalupa na dasku za secenje. Mozete ga preliti rastopljenom cokoladom ako zelite. Kolac rezati tankim nozem. PRIJATNO! ♥

1 коментар:

  1. Veliko hvala za ovaj predivan recept i za objašnjenje recepture.
    Srdačan pozdrav.

    ОдговориИзбриши