субота, 21. новембар 2015.

MALIDŽANO (ajvar od plavog paradajza i zelene paprike)



Potrebno je:


-10kg zelene paprike

-5kg plavog paradajza

-1l ulja


-200ml vinskog sirceta


-200 gr secera

-4 kasike soli

-250gr senfa.








Priprema:





Paprike i plavi paradajz ispeci i oljuštiti pa samleti na mašini za meso.







U šerpu sipati ulje, sirće, šećer i so. Staviti na šporet da proključa po celoj površini (kao kada kuvate klasičan ajvar) i dodati samlevenu papriku i plavi pradajz. 




Mora se neprestano mešati, jer masa je gusta i može da zagori.



Kad proključa po celoj površini, kuvati oko sat vremena.






Pred kraj kuvanja dodati senf i kuvati jos 5 minuta. 





Vruć "malidžano" sipati u vruće tegle i uviti u ćebe dok se tegle ne ohlade.





PRIJATNO!


Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!








Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар