субота, 21. новембар 2015.

MALIDŽANO (ajvar od plavog paradajza i zelene paprike)

Potrebno je:


-10kg zelene paprike

-5kg plavog paradajza

-1l ulja


-200ml vinskog sirceta


-200 gr secera
-4 kasike soli
-250gr senfa.








Priprema:





Paprike i plavi paradajz ispeci i oljuštiti pa samleti na mašini za meso.







U šerpu sipati ulje, sirće, šećer i so. Staviti na šporet da proključa po celoj površini (kao kada kuvate klasičan ajvar) i dodati samlevenu papriku i plavi pradajz. 




Mora se neprestano mešati, jer masa je gusta i može da zagori.



Kad proključa po celoj površini, kuvati oko sat vremena.






Pred kraj kuvanja dodati senf i kuvati jos 5 minuta. 





Vruć "malidžano" sipati u vruće tegle i uviti u ćebe dok se tegle ne ohlade.





PRIJATNO!