среда, 8. новембар 2023.

bajadera sa lesnicima (posna lesnik bajadera) / Kuhinja Suncane Staze



Potrebno je: 

- 200 ml vode 

- 200 gr secera 

- 200 gr margarina 

- 100 gr crne cokolade za kuvanje 

- 300 gr pecenih mlevenih lesnika 

- 300 gr mlevenog kleksa 

Za glazuru: 

- 150 gr crne cokolade za kuvanje 

- 3 kasike ulja

- 40 gr margarina

- 2 kasike krupno mlevenih lesnika

 Celu pripremu  pogledajte u videu.

.

Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!


Prijatno!








Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

 

3 коментара:

  1. Dobar dan :)

    Htela sam samo da proverim za meru margarina koja ide u samu masu za kolac i onu koja ide u glazuru - da li se 200g cokolade rasporedi na 160g +40g ili ipak celih 200g ide u masu, a dodatnih 40g u glazuru?
    Pravim ovaj kolac upravo i primećujem da mi onih 200g koji se stavljaju u vodu kao da su previse (smesa blago 'socira')

    Pride, u spisku sastojaka za glazuru ne pominje se 40g margarina,pa sam pomislila da je raspodela ipak 160g + 40g

    Ne zamerite za pitanje, morala sam da proverim posto dosta recepata sa vaseg bloga sam do sada isprobala i imam samo reci hvale za njih, takodje preporucujem ih kad god se ukaze prilika :)

    Hvala, srecan rad!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Vam na lepom komentaru.
    200 gr margarina ide u smesu, a 40 gr za glazuru.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vama na odgovoru!

      Inace, kolac je vec isecen i odlican je, tako da nije bilo mesta panici za pomenuto 'sociranje'.

      Bice uvrsten u kolace koje redovno spremam za slave i slicne prilike :)

      Srdacan pozdrav i srecan rad!

      Избриши