Potrebno je:
- 200 ml vode
- 200 gr secera
- 200 gr margarina
- 100 gr crne cokolade za kuvanje
- 300 gr pecenih mlevenih lesnika
- 300 gr mlevenog kleksa
Za glazuru:
- 150 gr crne cokolade za kuvanje
- 3 kasike ulja
- 40 gr margarina
- 2 kasike krupno mlevenih lesnika
Celu pripremu pogledajte u videu.
.
Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Dobar dan :)
ОдговориИзбришиHtela sam samo da proverim za meru margarina koja ide u samu masu za kolac i onu koja ide u glazuru - da li se 200g cokolade rasporedi na 160g +40g ili ipak celih 200g ide u masu, a dodatnih 40g u glazuru?
Pravim ovaj kolac upravo i primećujem da mi onih 200g koji se stavljaju u vodu kao da su previse (smesa blago 'socira')
Pride, u spisku sastojaka za glazuru ne pominje se 40g margarina,pa sam pomislila da je raspodela ipak 160g + 40g
Ne zamerite za pitanje, morala sam da proverim posto dosta recepata sa vaseg bloga sam do sada isprobala i imam samo reci hvale za njih, takodje preporucujem ih kad god se ukaze prilika :)
Hvala, srecan rad!
Hvala Vam na lepom komentaru.
ОдговориИзбриши200 gr margarina ide u smesu, a 40 gr za glazuru.
Hvala Vama na odgovoru!
ИзбришиInace, kolac je vec isecen i odlican je, tako da nije bilo mesta panici za pomenuto 'sociranje'.
Bice uvrsten u kolace koje redovno spremam za slave i slicne prilike :)
Srdacan pozdrav i srecan rad!