.
U najbolje poslastice dolaze torte.
Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit-patišpanj, poznata masa od jaja i šećera, sa raznim dodacima kao što su bademi, orasi, čokolada, lešnjaci i kakao.
Za mešenje torti potrebna su sveža jaja, ispravna pećnica, razni nadevi i veliko strpljenje.
Potrebno je za koru:
- 100 gr šećera
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 50 ml ulja
- 50 gr mlevenih lešnika
- 50 gr posne mlevene plazme
- 100 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 gr krupno mlevenih lešnika
Potrebno je za fil:
- 1000 ml vode
- 4 pudinga sa ukusom vanile
- 300 gr šećera
- 250 gr margarina
- 300 gr posnog mleka u prahu
- 100 gr čokolade za kuvanje
Još je potrebno:
- 400 gr posnog krema
- 150 gr posne plazme
- 200 ml soka od pomorandže
- 500 gr posnog šlaga u prahu
- 700 ml gazirane mineralne vode
VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!
.
Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Da bi torta bila okrugla, koji prečnik kalupa bi mi trebao?
ОдговориИзбриши