U najbolje poslastice dolaze torte.
Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit-patišpanj, poznata masa od jaja i šećera, sa raznim dodacima kao što su bademi, orasi, čokolada, lešnjaci i kakao.
Za mešenje torti potrebna su sveža jaja, ispravna pećnica, razni nadevi i veliko strpljenje.
NA ISTI NAČIN NAPRAVITI TRI KORE!
Potrebno je za jednu koru:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 mala kašičica praška za pecivo
- 4 kašike pečenih mlevenih lešnika
Za žuti fil je potrebno:
- 750 ml mleka
- 12 žumanaca
- 100 gr gustina
- 2 vanilna šećera
- 200 gr šećera
- 200 gr bele čokolade za kuvanje
- 250 gr margarina
Za beli fil je potrebno:
- 400 ml slatke pavlake
- 100 gr krem sira
- 100 gr pečenih mlevenih lešnika
Za dekoraciju je potrebno:
- 400 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- malo pečenih seckanih lešnika
Ovde možete pogledati detaljnu izradu ove torte:
.
Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Pravila tortu predobra je. Svi se odusevili toliko da su smazali sve za 10 minuta.
ОдговориИзбриши