Zemička je malo, mekano, mirisno i okruglo pecivo.
Iako ova peciva mogu da budu u mnogo različitih oblika i veličina, uglavnom su veličine šake ili manja, sa zaobljenim gornjim delom.
Potrebno je:
- 30 gr svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 300 ml tople vode
- 600 gr brašna
- 100 gr sojinog mleka u prahu
- 1 ravna kašika soli
- 100 gr margarina
- 5 kašika ulja
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- 1 kašika brašna
Ovde možete pogledati detaljnu izradu :
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovo pecivo ispalo, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neka jela privuku vašu pažnju izgledom, neka jela ukusom, a neka jela zato što su savršena u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Prijatno!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар