U najbolje poslastice dolaze torte.
Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit-patišpanj, poznata masa od jaja i šećera, sa raznim dodacima kao što su bademi, orasi, čokolada, lešnjaci i kakao.
Za mešenje torti potrebna su sveža jaja, ispravna pećnica, razni nadevi i veliko strpljenje.
Kada sam pre mnogo godina kod jedne prijateljice pojela parče ovakve torte, znala sam da će se praviti jako često u mojoj kuhinji.
Ništa nisam menjala od originala, jer mi nikada nije priredila neku neprijatnost u toku izrade, a krajnji rezultat je pun pogodak - BINGO!
Potrebno je za patišpanj:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 50 gr izrendane čokolade
- 100 ml gaziranog soka od narandže za prelivanje
Fil | :
- 300 gr mlevene plazme
- 200 ml gaziranog soka od narandže
- 150 gr margarina
- 150 gr šećera u prahu
Fil ||
- 1 l mleka
- 4 pudinga sa ukusom vanile
- 200 gr šećera
- 200 gr margarina
- 100 gr čokolade
Još je potrebno:
- 300 gr jaffa keksa +100 ml gaziranog soka od narandže za potapanje
- 210 gr piškota +150 ml gaziranog soka od narandže za potapanje
Za ukrašavanje je potrebno:
- 180 gr šlag kreme
- 300 ml hladne gazirane vode
VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!
Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар