Sataraš je omiljeno letnje jelo od povrća.
Sataraš je ukusan i hladan, nakon što se prožmu sastojci. Najčešće se priprema od crnog luka, paprike i paradajza, a često se priprema i uz dodatak tikvica, plavog paradajza i šargarepe. Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje ili beli luk Od začina se dodaje so,a po želji kašičica šećera, i malo mlevenog bibera. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog mesnom jelu ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir.
Potrebno je :
- 500 gr crnog luka
- 1 kg paprike
- 1 kg paradajza
- 1 dl ulja
- 2 kašičice soli
Ovde možete pogledati detaljnu izradu ovog jela :
.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog jela !
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Sve
fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i
isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i
tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o
autorskim pravima.
Sataraš je ukusan i hladan, nakon što se prožmu sastojci. Najčešće se priprema od crnog luka, paprike i paradajza, a često se priprema i uz dodatak tikvica, plavog paradajza i šargarepe. Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje ili beli luk Od začina se dodaje so,a po želji kašičica šećera, i malo mlevenog bibera. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog mesnom jelu ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir.
Potrebno je :
- 500 gr crnog luka
- 1 kg paprike
- 1 kg paradajza
- 1 dl ulja
- 2 kašičice soli
Ovde možete pogledati detaljnu izradu ovog jela :
.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog jela !
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Нема коментара:
Постави коментар