субота, 5. август 2017.

Letnja čorbica sa boranijom



U ove vrele letnje dane, prija tanjir dobre bogate čorbice od povrća, sa, naravno, parčetom mesa.


Potrebno je:
-4 pileće šije
-500gr boranije
-2 krompira
-2 šargarepe
- veća glavica crnog luka
- soli po ukusu
- mešavina biljnog začina
- mleveni crni biber
- jedna pileća krem supa
- jedna kašika brašna
- malo peršuna





Način pripreme:

U dva litra vode staviti pileće šije i sitno iseckani crni luk da se kuva pola sata sa jednom ravnom kašičicom soli.
Oljuštiti krompir i šargarepu i iseckati na kocke. Boraniju očistiti i iseckati. Sve zajedno dodati u čorbicu i nastaviti kuvanje.
U malo vode razmutiti krem supu sa jednom kašikom brašna i u tankom mlazu sipati u čorbicu.
Kuvati još deset minuta.
Promešati kašikom, dodati mleveni biljni začin i mleveni biber.
Dodati i malo svežeg naseckanog peršuna.
Možete dodati 1dl mleka, da proključa, i skloniti sa ringle.
Ja nisam dodala mleko, nekako mi je više prijalo bez mleka zbog velike vručine.
Čorbica je jako finog ukusa
 i baš prija u ovim vrelim letnjim danima.
Sve povrće je ubrano u mojoj bašti, tako da smo baš uživali u ovoj laganoj čorbici.

Prijatan ručak žele vam vaše Sunčane staze.







Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар