петак, 1. јануар 2016.

CIGARET-BAKLAVA SA COKOLADOM I KEKSOM

Ako vam treba recept za neku finu, jednostavnu, brzu poslasticu, onda ste definitivno na pravom mestu.

Potrebno je:

- 500 gr tankih kora za baklavu 
- 200 gr mlevenog keksa 
- 200 gr rendane cokolade 
- solja ulja 
- solja  vode 
- 600 gr secera 
- 600 ml vode 
- 1 limun 


Poprskati jednu koru sa kasicicom ulja i kasicicom  vode, preko nje staviti drugu koru, poprskati opet uljem i  vodom, staviti trecu koru, poprskati uljem i  vodom. Na jednom kraju stviti tri kasike fila (u ciniji lepo izmesati keks i cokoladu), urolati baklavu lepo zateguti,pa poredjati u pleh. Ponoviti postupak sa svim korama. Premazati sve rolate uljem. Tankim nozem iseci baklavu do dna,na duzinu oko 5 cm. Peci na umerenoj temperaturi da lepo porumeni. Uspilovati secer, vodu i limun, ostaviti da se ohladi. Vrucu baklavu preliti hladnim sirupom.








Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača!


Prijatno!


Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama



Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар