Potrebno je:
- 500 gr tankih kora za baklavu
- 200 gr mlevenog keksa
- 200 gr rendane cokolade
- solja ulja
- solja vode
- 600 gr secera
- 600 ml vode
- 1 limun
Poprskati jednu koru sa kasicicom ulja i kasicicom vode, preko nje staviti drugu koru, poprskati opet uljem i vodom, staviti trecu koru, poprskati uljem i vodom. Na jednom kraju stviti tri kasike fila (u ciniji lepo izmesati keks i cokoladu), urolati baklavu lepo zateguti,pa poredjati u pleh. Ponoviti postupak sa svim korama. Premazati sve rolate uljem. Tankim nozem iseci baklavu do dna,na duzinu oko 5 cm. Peci na umerenoj temperaturi da lepo porumeni. Uspilovati secer, vodu i limun, ostaviti da se ohladi. Vrucu baklavu preliti hladnim sirupom.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Uživajte u neodoljivom ukusu ovog kolača!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama
Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар