четвртак, 29. септембар 2016.

DZEM OD MALINA

DZEM OD MALINA

Za ovaj dzem mozete koristiti sveze maline, ali moze i maline iz zamrzivaca.


- 5kg ociscenih i opranih malina
- 1500gr secera 
- 1 kesica "dzemfix"



- Staviti malene u serpu u kojoj ce se kuvati dzem, najbolje uvece, i posuti ih sa secerom.
 Ko voli bas slatko, neka stavi 2000 gr secera, za moj ukus je dovoljno 1500gr.
- Ostaviti maline da tako prenoce, da se otopi secer i da puste sok.


- Staviti serpu da se kuva dzem na tihoj vatri.
- Kad prokljuca po celoj povrsini, kuvati oko pola sata (ili do zeljene gustine).
- Pomesati kesicu "dzemfix" sa dve kasike secera i ubaciti da se kuva jos 10 minuta.



- Vruc dzem sipati u zagrejane tegle i odmah zatvariti metalnim zatvaracima.
- Umotajte tegle u cebe, i tu treba da ostanu dok se ne ohlade.
- Kad se tegle budu ohladile premestite ih u prostoriju gde drzite ostalu zimnicu.
- Meni je izaslo pet tegli od 720ml.





PRIJATNO!!! UZIVAJTE!!! ♥