понедељак, 20. новембар 2017.

Puding kolač sa keksom

 
Ako vam treba recept za neki fin i jednostavan kolač na brzinu, a da ne morate da uključujete rernu, onda ste definitivno na pravom mestu.
Skuvajte fil od mleka, šećera, pudinga i margarina, sačekate da se ohladi. I onda pustite maštu na volju.
Uz malo kreativnosti i više ljubavi, brzo ćete imati kolač prefinjenog izgleda i ukusa.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte!
Uvek dobitna kombinacija!

Za ovaj kolač je potrebno:
- 700 gr keksa
- 2 dl gaziranog soka za kvašenje keksa
- 1 l mleka
- 300 gr šećera
- 4 pudinga sa ukusom jagode
- 250 gr margarina
- 100 gr krupno rendane čokolade za ukrašavanje

  
Počinjemo sa pripremom fila:
U šerpu na šporetu stavimo 900 ml mleka sa 300 gr šećera da se kuva.
Četiri pudinga sa ukusom jagode razmutimo u 100 ml mleka.
Kad mleko sa šećerom proključa, sklonimo šerpu sa šporeta, dodamo razmućeni puding i mešamo da se ne stvore grudvice.
Vratimo šerpu na šporet i kuvamo dok fil dobije potrebnu gustinu i neprestano mešamo žicom.
Sklonimo fil sa šporeta i dodamo 250 gr sitno iseckanog margarina.
Mešamo da se fil ujedini.
Ostavimo fil da se ohladi na sobnoj temperaturi i povremeno promešamo da se ne bi uhvatila korica.


  
Počinjemo sa filovanjem kolača:
Na tacnu poredjamo 16 komada keksa (4 × 4) koji prethodno provučemo u gazirani sok.
Jednu četvrtinu fila nanesemo preko keksa.
Lepo rasporedimo i poravnjamo.
Poredjamo drugi red keksa koji smo prethodno provukli u gazirani sok.
Malo pritisnemo keksiće da se lepo zalepe za fil.
Opet nanesemo deo fila preko keksa, lepo rasporedimo i poravnjamo.
Ovim redosledom poredjamo četiri reda keksa, premazujemo uvek filom.
Za dekoraciju izrendamo na krupnu stranu 100 gr čokolade i lepo rasporedimo preko kolača.
Kolač ostavimo najbolje preko noći u frižideru da keks omekša, da se fil stegne i da se ukusi sjedine. Dobro ohladjen kolač sečemo tankim oštrim nožem.





Prefinjenost ukusa ne dolazi sasvim slučajno, ona je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju.
Priprema fila, filovanje kolača, dekoracija kolača, rezanje kolača... a zatim i dekoracija na stolu.
Ulepšajte sebi dan ovom slatkom čarolijom!

Prijatno!

Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!






 


Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.