Posna zerbo pita
Za korice:
- 250 ml kisela voda
- 200 ml ulja
- 20 gr svezeg kvasca
- 4 kasika secera
- 500 gr brasna
Za fil:
-250 gr mlevenih oraha
-250 gr secera
- tegla dzema od sljiva
Kiselu vodu malo zagrejati, dodati kocku kvasca, secer i malo brasna, pa sacekati da kvasac nadodje.
Dodati ulje i brasno i umesiti mekano testo. Testo podeliti na tri dela.
Prvi deo testa razviti i prebaciti u kalup za pecenje koji prethodno treba dobro namazati margarinom (ili uljem). Velicina okruglog kalupa je 34.
Preko prve kore namazati 300 gr dzema.
U ciniji staviti mlevene orahe i secer, pa dobro promesati (odvojiti malo za ukrasavanje kolaca).
Preko dzema staviti polovinu mesavine oraha i secera.
Razvuci drugu koru, pa je prebaciti u kalup.
Premazati sa 300gr dzema i staviti drugu polovinu mesavine oraha i secera.
Razvuci i trecu koru, pa prebaciti u kalup.
Pitu ostaviti da naraste pola sata.
Izbockati viljuskom i peci u zagrejanoj rerni na 180° pola sata.
Na pola pecenja prebaciti alu-foliju da pita ne potamni.
Jos dok je pita topla, premazati je tankim slojem dzema i posuti mlevenim orasima.
Kad se pita ohladi seci ostrim tankim nozem na stanglice ili kocke po zelji.
Pita je ukusnija kad odstoji jedan dan.
Za korice:
- 250 ml kisela voda
- 200 ml ulja
- 20 gr svezeg kvasca
- 4 kasika secera
- 500 gr brasna
Za fil:
-250 gr mlevenih oraha
-250 gr secera
- tegla dzema od sljiva
Kiselu vodu malo zagrejati, dodati kocku kvasca, secer i malo brasna, pa sacekati da kvasac nadodje.
Dodati ulje i brasno i umesiti mekano testo. Testo podeliti na tri dela.
Prvi deo testa razviti i prebaciti u kalup za pecenje koji prethodno treba dobro namazati margarinom (ili uljem). Velicina okruglog kalupa je 34.
Preko prve kore namazati 300 gr dzema.
U ciniji staviti mlevene orahe i secer, pa dobro promesati (odvojiti malo za ukrasavanje kolaca).
Preko dzema staviti polovinu mesavine oraha i secera.
Razvuci drugu koru, pa je prebaciti u kalup.
Premazati sa 300gr dzema i staviti drugu polovinu mesavine oraha i secera.
Razvuci i trecu koru, pa prebaciti u kalup.
Pitu ostaviti da naraste pola sata.
Izbockati viljuskom i peci u zagrejanoj rerni na 180° pola sata.
Na pola pecenja prebaciti alu-foliju da pita ne potamni.
Jos dok je pita topla, premazati je tankim slojem dzema i posuti mlevenim orasima.
Kad se pita ohladi seci ostrim tankim nozem na stanglice ili kocke po zelji.
Pita je ukusnija kad odstoji jedan dan.
Нема коментара:
Постави коментар