понедељак, 11. јун 2018.

Snikers bajadera




Obradujte svoje ukućane ovom nezaobilaznom poslasticom za sve vrste svečanosti, jer ona je počasni gost svake domaćinske trpeze. Kikiriki koji krcka pod zubima i čokolada koja se topi u ustima je očaravajući ukus snikers bajadere.



Za pripremu ovog kolača je potrebno:
- 2 dl mleka ( za posnu varijantu koristiti vodu )
- 250 gr šećera
- 250 gr margarina
- 50 gr čokolade
- 500 gr mlevenog keksa
- 200 gr krupno mlevenih kikirikija

Za glazuru:
- 150 gr čokolade
- 6 kašika ulja



U šerpu na šporetu staviti 250 gr šećera sa 2 dl mleka da se kuva. Kad se šećer otopi i smesa proključa dodati 250 gr sitno iseckanog margarina i mešati kašikom da se sve ujedini i margarin otopi. Skloniti šerpu sa šporeta i dodati 50 gr izlomljene čokolade. Mešati kašikom da se čokolada otopi. Dodati 500 gr samlevenog keksa i 200 gr pečenog i krupno samlevenog kikirikija. Promešati kašikom da se sve lepo ujedini. Pleh dimenzija 23 × 33 cm dobro premazati uljem i sipati smesu u njega. Ravnomerno rasporediti u celom kalupu i poravnati.
U šerpu na šporetu na umerenoj temperaturi otopiti 150 gr čokolade sa 6 kašika ulja i preliti preko bajadere. Kalup lagano izlupkati o sto da bi se čokolada lepo razlila i dobila lepi sjaj. Ostaviti kolač u hladnoj prostoriji da se ohladi, stegne i da se sjedine ukusi. Pre sečenja kolač držati bar 15 minuta na sobnoj temperaturi, da bi se kolač dobro sekao i da glazura ne bi pucala. Kolač seći tankim oštrim nožem ili skalpelom.
Kolač rashladiti u frižideru i onda poslužiti.










Sa prefinjenim ukusom i vrlo primamljivim izgledom, ovaj kolač će biti brzo primećen na vašem stolu.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
Neke poslastice privuku vašu pažnju izgledom, neke poslastice ukusom, a neke poslastice zato što su savršene u svakom smislu.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!
Prijatno!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!





Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар