понедељак, 25. јун 2018.

Slani Rolati - Kuhinja Sunčane Staze




VIDEO RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!




  Za vreme slava i praznika kao najzanimljivija i najomiljenija predjela su naravno slani rolati.
Slani rolati su vrlo zahvalni zato što su pogodni za razna modifikovanja i prilagođavanja domaćici da može pustiti mašti na volju i napraviti predjelo po svom ukusu.
Izgledaju vrlo dekorativno na tanjiru, a i vrlo su ukusni.
Pored ovoga, slani rolati mogu biti odličan izbor za doručak ili večeru.


 

Potrebno je:
- 1\2 kg gotovih kora
- 500 gr sira
- 4 jaja
- 2 dl gazirane mineralne vode
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 400 ml kisele pavlake
- 500 gr šunke
- nekoliko kašika ajvara
- malo susama za posipanje

Fil :
U sudu za mućenje staviti 4 jaja i umutiti mikserom, dodati ulje pa i dalje umutiti. Dodati 2 dl gazirane mineralne vode i promešati kašikom.
Viljuškom usitniti 500 gr kravljeg sira pa i njega dodati u sudu za mućenje. Na kraju dodati jedan prašak za pecivo i dobro promešati fil da se ujedini. Fil podeliti na dva dela.
Kore podeliti na dva dela.
Za prvi rolat ređati kore u velikom plehu od električnog šporeta i na svaku koru stavljati po malo fila. I zadnju koru premazati filom a onda posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta zavisno od rerne. Kora treba lepo da porumeni ali ne da se prepeče.
Izvaditi pleh iz rerne i koru prebaciti na vlažnu krpu tako da susam dođe dole. Uviti rolat u vlažnu krpu i sačekati da se ohladi.

Postupak ponoviti i sa drugom polovinom kora, samo što na nekoliko mesta kore premazati ajvarom, da bi dobili dva različita rolata.

Kad se kore ohlade završiti filovanje. Izvaditi koru iz krpe i lepo raširiti. Koru premazati sa kiselom pavlakom, pa preko pavlake poređati šunku isečenu na srednje debele listove ( oko 250 gr šunke za jedan rolat). Opet premazati kiselom pavlakom (oko 200 ml pavlake za jedan rolat).
Uviti rolat lepo, dobro zategnuti da ne ostaje šupljina u sredinu.
Ponoviti postupak i sa drugim rolatom.
Složiti rolate na poslužavniku i ostaviti u frizideru da se dobro ohlade. Dobro ohlađene rolate rezati tankim ostrim nožem i poslužiti.




Vreme je za ozbiljno uživanje!
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!





 Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.