субота, 23. јун 2018.

Krem bananice - Sunčane staze





VIDEO -RECEPT mozete pogledati i na You Tube kanalu!

 
Ovo je poslastica koja vas neće ostaviti ravnodušnim, kako svojim izgledom, tako i svojim ukusom. Posebno joj se raduju deca, ali i odrasli su znatiželjni da probaju ovaj kolač. Brzo se napravi, ali i brzo nestane sa tanjira. Zaista nije teško napraviti ovu poslasticu, ne oduzima puno vremena.
Zaista sam prezadovoljna kako mi je ovaj kolač ispao, ako se i vama dopadne recept, slobodno ga isprobajte.





Potrebno je:
- 650 gr šećera
- 200 ml vode
- 3 želatina od po 10 gr
- ekstrat od banane
- 200 gr čokolade
- 6 kašika ulja




Tri želatina od 10 grama razmutiti u šolju sa toplom vodom i ostaviti da nabubri.
U šerpu na šporetu staviti 650 gr šećera i 200 ml vode da se kuva, koristiti ekspres ringlu. Kada špil proključa kuvati 4 - 5 minuta, nikako više. Skloniti šerpu sa šporeta, dodati razmućeni želatin i mutiti mikserom 15 - 20 minuta. Dodati ekstrat od banane i dobro umutiti mikserom da se dobije lepa ujednačena boja. Dublji pleh dimenzija 24 × 34 cm dobro premazati uljem i sipati kolač.
U šerpu na šporetu staviti 200 gr crne izlomljene čokolade i 6 kašika ulja. Otopiti čokoladu na umerenoj temperaturi stalno mešajući. Malo prohladiti pa preliti preko kolača. Kolač staviti u frižideru da se dobro ohladiti, a zatim seći tankim oštrim nožem.



 Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Neke poslastice je nemoguće ne voleti.
Uvek dobitna kombinacija!
Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!
Prijatno!







Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар