понедељак, 20. новембар 2017.

PERECE




Ima li šta lepše, nego kad kuhinja zamiriše na slano pecivo koje se upravo peče?
Recept uopšte nije komlikovan, a za uzvrat dobijamo vrlo ukusne i dekorativne slane grickalice.


Odlična slana hrskava grickalica koja savršeno paše za sve prilike, za dečje rođendanske žurke, za slave, uz pivo, za putovanje...
Zaista sam prezadovoljna kako su mi perece ispale, ako se i vama dopadne recept slobodno ga isprobajte.
 


Za perece je potrebno:
- 2 dl mleka
- 2 dl ulja
- 250 gr margarina
- 1\3 kockice svežeg kvasca
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- brašno po potrebi
- 1 jaje za premazivanje
- malo susama za posipanje
- malo kima za posipanje


  
U sudu za mešenje stavimo malo brašna, zatim dodamo margarin koji prethodno iseckamo na sitne kockice.
Rukama utrljamo margarin u brašno, po potrebi dodajemo još brašna.
Dodajemo 2 dl mleka, 2 dl ulja, kockicu kvasca, prašak za pecivo i so.
Rukom umesimo malo tvrđe testo.
Testo stavimo na pobrašnjanoj radnoj površini, i rastanjimo oklagijom na željenu debljinu.
Modlicom za perece vadimo željene oblike i ređamo u pleh koji prethodno obložimo papirom za pečenje.



Perece ređamo u dva pleha, pravimo razmak da se ne bi dodirivali, da ne bi izgubili svoj prelepi oblik.
U sudu za mućenje umutimo 1 jaje viljuškom, pa premažemo perece silikonskom četkom.
Perece posipamo susamom i kimom.
Pečemo na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Perece treba da dobiju lepu žutu boju.
Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti.
Uvek dobitna kombinacija!

Prijatno!

Hvala Vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!






Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.