четвртак, 21. септембар 2017.

MUSAKA - sa krompirom i mlevenim mesom

Ukusna, sočna, stara, klasična musaka - vrlo rado je pripremam u svojoj kuhinji.
Ne oduzima puno vremena za pripremu, a dobijamo vrlo bogat i ukusan ručak.


Ovde možete pogledati video recept => MUSAKA - sa krompirom i mlevenim mesom - Sunčane Staze

Potrebno je:
-1kg oljuštenog krompira (5 veća krompira)
-1 veća glavica crnog luka
-300gr mlevenog mesa
-500ml jogurta
-2 jaja
-so, mešavina biljnog začina, mleveni crni biber, mlevena paprika
- 4 zelenih paprika
-1 kašika svinjske masti


 Četiri krompira oljuštim i isečem na tanke krugove, pa posolim i promešam.
Jedan krompir oljuštim i izrendam na krupno rende.
U tiganju, na kašiku masti stavim sitno iseckanu glavicu crnog luka da se prži.
Kad luk postane staklast, dodam mleveno meso i mešam.
Posolim po ukusu, dodam mešavinu biljnog začina, malo mlevenog bibera i malo mlevene paprike.
Sve to promešam, pa dodam rendani krompir i jos 1-2 minuta pržim.
Vatrostalni pekač podmažem sa malo masti, pa poređam polovinu krompira isečenih na krugove.



Preko krompira rasporedim fil od mesa.
Preko mesa poređam drugu polovinu krompira isečenih na krugove.
Odozgo malo pobiberim i malo posolim.
Umutim dva jaja viljuškom, pa dodam 500ml jogurta, promešam i sipam preko krompira.
Odozgo poređam četiri zelene paprike.
Ja volim kad mi musaka povuče taj miris zelenih paprika, a vi ako ne volite, izostavite paprike, može i bez njih.
Preko pekača stavim alu- foliju.



Ja stavljam vatrostalni pekač u hladnu rernu, onda uključim rernu i pečem musaku na 200° oko sat i trideset minuta, onda skidam foliju, i pečem jos deset minuta.
Svaka prava domaćica ima svoju tajnu kako da napravi dobar ručak a da ne provede mnogo vremena u kuhinji.
Stara dobra klasična musaka - uvek dobitna kombinacija!
Kuvajte sa uživanjem!
Prijatno!









Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.