четвртак, 29. јун 2017.

Neobična pita


Uz ovakvu pitu uživaćete u svakom zalogaju.
Za kratko vreme, na stolu ćete imati ukusan obrok a jednostavan za pripremu.

Potrebno je:


-1\2 kg gotovih tankih kora (30 kora u pakovanju)


Za prvi fil:
-1\3 od kocke svežeg kvasca
-3 jaja
-500 ml toplog mleka
-200 ml ulja
-kašičica soli
-450 gr brašna


Za drugi fil:
-300 gr tvrdog kravljeg sira
-2 jaja


(Umutiti jaja i dodati usitnjeni sir)





Način pripreme:

Pakovanje kora podeliti za šest rolata po pet kora.
U toplo mleko staviti kvasac da se otopi.
Dodati ostale sastojke i umutiti mikserom.
Pet kora koje ste odvojili za prvi rolat, premazati prvim filom (svaku koru premazati ovim filom ali ne preterivati).
Preko pete kore staviti deo od drugog fila sa sirom i jajima.
Sa strane malo saviti kore prema unutra da fil ne bi curio prilikom pečenja, i uviti u rolat.
Ponoviti postupak sa svim korama.
Ređati rolate u podmazani pleh. Rolate premazati uljem i posuti susamom (ja sam zaboravila da stavim susam).
Ukljuciti rernu na 200°.
Peći oko 40minuta, dok pita lepo porumeni.


Pita je jako ukusna i topla i hladna.