четвртак, 23. март 2017.

Pita sa jabukama




O ovoj piti ne treba puno govoriti... jednostavna, mirisna, sočna...ma vole je svi... i deca i odrasli! 

Potrebno je:


-1\2kg tankih gitovih kora (30 kora u pakovanju)
-1kg kiselih jabuka (6 jabuka)
-12 ravnih kašika šećera
-12 ravnih kašika griza
-šoljica ulja
- malo šećera u prahu pomešan sa jednim vanilnim šećerom za dekoraciju


Priprema:


Oprane jabuke oljuštiti i izrendati. Kore podeliti u šest gomila po pet kora (napraviti šest gomilica za šest rolata).
Uzeti prvu koru i poprskati sa kašičicom ulja.
Preko nje staviti drugu koru i poprskati sa kašičicom ulja.
Zatim staviti treću koru i nju poprskati sa kašičicom ulja.
Staviti malo izrendanih jabuka (1\2 od jedne jabuke), posuti sa jednom ravnom kašikom šećera i jednom ravnom kašikom griza.
Preko toga staviti četvrtu koru i poprskati sa jednom kašičicom ulja.
I na kraju staviti petu koru, poprskati sa jednom kašičicom ulja i staviti malo rendanih jabuka (1\2 od jedne jabuke),  posuti jednom ravnom kašikom šećera i jednom kašikom griza.
Uviti lepo u rolat i ređati u podmazani pleh.




Ponoviti postupak sa svih šest rolata.
Premazati rolate uljem.
Peći u zagrejanoj rerni na 200° oko pola sata( zavisi od rerne).
Kad se pita ohladi, seći tankim oštrim nožem i posuti šećerom u prahu pa poslužiti.