субота, 25. март 2017.

Piletina sa šampinjonima


Potrebno je:

-jedan komad belog pilećeg mesa
-jedan batak i karabatak
-400gr šampinjona
-jedna krem-supa sa pečurkama
-1 jaje
-200ml jogurta
-200gr kačkavalja
-pola kašičice vegete


Priprema:


Očistiti piletinu od kožice i kosti, i iseći na komade. U činiju stavljati piletinu koju treba uvaljati u krem-supu da malo odstoji.
Oprane šampinjone naseckati na listiće.
Vatrostalnu činiju premazati uljem. Izmešati meso i pečurke, pa ubaciti u vatrostalnu činiju.
U činiju gde je bilo meso, umutiti jaje, dodati jogurt, pa opet umutiti i preliti preko mesa i pečurki.
Malo vegete posuti po površini.
Pola šoljice vode sipati niz kraj zida činije.
Pokriti alu-folijom, i ubaciti u rernu,uključiti na 200° i peći 50 minuta.
Kackavalj iseći na tanke listiće.
Izvaditi piletinu, poredjati kackavalj po celoj površini i vratiti u rernu da se kackavalj otopi (bez folije).