недеља, 19. фебруар 2017.

Jaffa kolač

Recept za ovaj kolač se nalazi na početku moje sveske za recepte,ali i danas se nalazi pri vrhu po svom ukusu (sveska stara trideset godina).

Potrebno je za patišpanj:
-4 jaja
-20 kašika šećera
-20 kašika ulja
-20 kašika mleka
-20 kašika brašna
-1 pecivo





Za fil:
-200 ml vode
-300 gr šećera
-1 zamrznuta narandža
-5 kašika džema od šljiva

Za glazuru:
-200gr čokolade
-6 kašika ulja











Umutiti jaja,postepeno dodavati šećer.
Dodati ulje, mleko,brašno i pecivo,pa lagano promešati.
Sipati u veliki pleh i peći.
Sačekati da se patišpanj ohladi,pa ga podeliti na dva dela.
Jedan deo izmrviti rukama,a drugi ostaje ceo.
Prokuvati vodu i šećer, pa postepeno dodavati u usitnjeni patišpanj i mešati.
Dodati izrendanu narandžu i džem i dobro ujednačiti,pa premazati ovim filom preostali patišpanj.
Otopiti čokoladu sa uljem pa preliti preko kolača.