понедељак, 30. јануар 2017.

Punjene paprike - posne

-1kg crnog luka (mleven na masini za mlevenje mesa,ili sitno iseckan)
-1\2l ulja
-200gr ljuspica od soje
-300gr pirinca
-2-3 izrendane sargarepe
-zacin"c" (vegeta)
-mleveni biber
-lovorov list
-mlevena crvena paprika
-glavica belog luka

 






Pirinac oprati i potopiti u hladnoj vodi.
Sojine ljuspice potopiti u hladnoj vodi da nabubre.
U zagrejanom ulju dodati crni luk, sargarepu, nekoliko lovorova lista, i prziti dugo na tihoj vatri. Povremeno se moze dodavati malo vode.

Kad se lepo uprzi da luk postane staklast, dodati vegetu, promesati,pa dodati i mlevenu papriku i mleveni biber.

Skloniti sa vatre, pa dodati pirinac i sojine ljuspice(sojine ljuspice istiskati rukama, a pirinac ocediti od vode).
Sve dobro ujediniti pa puniti paprike i redjati u odgovarajucoj posudi.




Izmedju paprika staviti ocisceni beli luk i nekoliko lovorova lista.
Zaliti vodom, pa staviti u rernu na tuhoj vatri da se krcka.
Na pola kuvanja,zaprziti paprike ( u zagrejanom ulju dodati krupnije mlevenu papriku).
Vratiti u rernu da se paprike dokuvaju(moze se preko paprika staviti alu- folija).
Od ove kolicine izadje dosta,ja ih ovako spremam za slavu Svetog Nikolu.
Od ovog fila se mogu zavijati sarme,ukus je savrsen.