уторак, 10. јануар 2017.

POSNA KARAMEL OBLANDA

POSNA KARAMEL OBLANDA

-100gr secera

-100ml vode


-200gr margarina


-100gr bele cokolade


-200gr mlevenog keksa


-100gr mlevenih oraha


-100gr crne cokolade


-2 kasike djema od sljiva


-2 lista "C" oblande presecene na pola(da se dobiju 4 lista)



Secer karamelizovati do svetlo braon boje, pa dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se karamel otopi.Dodati margarin i belu cokoladu, pa i njih otopiti.

Skloniti sa vatre i dodati keks i orahe, i ostaviti da se ohladi.
U drugoj posudi otopiti crnu cokoladu, dodati dve kasike dzema, pa skloniti sa vatre.
U to dodati tri kasike od vec spremljenog fila i dobro promesati.
Odmah sipati izmedju dva lista oblande sa sitnije strane.

Na krupnijoj strani filovati ostatak oblande, tako da crni sloj bude u sredini.
Ostaviti kolac da se lepo stegne i ohladi (moze i u frizideru), pa seci ostrim nozem ili skalpelom na stanglice.