понедељак, 30. јануар 2017.

Pohovani oslić

 

- zamrznuti oslic
 

- pivo
 

- brasno
 

- so
 

- ulje
 









 
Zamrznutu ribu odmah ocistiti,oljustiti joj kozu,i oprati je pod mlazom vode( ako sacekate da se riba odledi,tesko se cisti,najbolje zamrznutu ocistiti).
Iseci na jednake komade i usoliti,pa sacekati da se skroz odledi.
Ukloniti visak vode.
U ciniji staviti brasno, so i pivo,pa umutiti mikserom, malo redje nego za palacinke.
U dubokom sudu staviti ulje,pa ukljuciti ekspres ringu i zagrejati ulje.
Svaki komad ribe provuci kroz testo za pohovanje i spustiti u vrelo ulje (komadi ribe treba da plivaju u ulju).
Prziti sa svih strana da riba lepo porumeni.
Pohovanu ribu redjati na papirnom ubrusu da upije visak ulja.
Moja preporuka je da pohovanu ribu sluzite uz krompir salatu.