недеља, 29. јануар 2017.

Pekarske kifle

- 250ml mleka
 

- 250ml vode
 

- kocka kvasca
 

- 2 soljice ulja
 

- 2 kasike sirceta
 

- 1kg brasna
 

- secer
 

- so
 

- parce margarina

 



U toploj vodi staviti kvasac, kasicicu secera i malo brasna da nadodje.

Dodati ulje, sirce, kasicicu soli, kasiku secera, toplog mleka i brasna.
 

Zamesiti glatko testo i podeliti na 24 loptice.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i urolati u kiflicu.
Redjati u podmazanom plehu(margarinom).
Kiflice se mogu puniti (slane - sirom,ili virslom) (slatke - djemom, ili eurokremom) a mogu biti i prazne.
 

Ostaviti da stoje u toploj sobi oko1,5 - 2 sata da narastu.
Na svakoj kifli staviti komadice margarina.
Peci u zagrejanoj rerni na 220° dok lepo porumene. Vruce kifle premazati uljem.