среда, 04. јануар 2017.

Mak stanglice sa rozen koricama

Mak stanglice sa rozen koricama



- 400 gr secera
- 300 ml vode

- 250 gr margarina
- 400 gr mlevenog maka
- 200 gr mlevenog keksa
- 2 kasike djema od sljiva
- 5 vanilna secera
- pakovanje rozen korica
- 100 gr cokolade za glazuru











400 gr secera i 300 ml vode staviti da prokljuca. Dodati 250 gr margarina da se otopi.
Dodati 400 gr mlevenog maka i dve kasike dzema od sljiva.

Kuvati na tihoj vatri oko 2-3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa i pet vanilna secera.

Odmah filovati rozen korice vrucim filom.
Kolac opteretiti tezim predmetom da se dobro zalepe korice sa filom. Najbolje da kolac tako odstoji jedan dan u hladnoj prostoriji, ali ne u frizideru.
.

Kolac premazati dzemom od sljiva, pa onda preko glazurom od cokolade.
100gr cokolade otopiti sa 4 kasika ulja i 2 kasike secera i preliti kolac.
Kad se cokolada ohladi kolac seci ostrim tankim nozem na stanglice ili kocke po zelji.
"prava poslastica za sve one koji vole mak"