понедељак, 30. јануар 2017.

Jafa pita

-Za korice:
 

- 600gr brasna
- 200gr secera u prahu
- 100gr otopljenog margarina
- 2 jaja
- 1 prasak za pecivo
- 1 casa kiselog mleka

 














-cokoladni fil:

- 8dcl mleka
- 6 kasika secera
- 2 pudinga od cokolade
- 1 kasika brasna
- 125gr margarina













-zuti fil:
-8dcl djusa
-8 kasika secera
-2 pudinga od vanile
-1 kasika brasna
-125 gr margarina

-glazura:
-150 gr cokolade
-6 kasika ulja

 






Prvo skuvati filove na klasican nacin,kada se ohlade dodati umuceni margarin.

Zamesiti testo od svih sastojaka i podeliti testo na pet delova.
Od pek- papira iseci pet listova dimenzija 25×30.
Razviti korice oklagijom pa prebaciti na pek- papir.
Na obrnutom plehu prebaciti koricu i peci na 200°,paziti da ostane bela.
Kad se korice ispeku,staviti ih jednu preko druge sa papirom,pokriti ih kuhinjskom krpom i sacekati da se ohlade.
Filovati korice naizmenicno crnim,pa zutim filom.
Poslednju koru preliti glazurom od cokolade.
Ostaviti pitu da odstoji jedan dan na hladnom mestu,pa onda rezati tankim ostrim nozem.