петак, 01. јануар 2016.

CIGARET-BAKLAVA SA COKOLADOM I KEKSOM

-500gr tankih kora za baklavu 
-200gr mlevenog keksa 
-200gr rendane cokolade 
-solja ulja 
-solja gazirane vode 
-600gr secera 
-600ml vode 
-1limun 

Poprskati jednu koru sa kasicicom ulja i kasicicom gazirane vode, preko nje staviti drugu koru, poprskati opet uljem i gaziranom vodom, staviti trecu koru, poprskati uljem i gaziranom vodom. Na jednom kraju stviti tri kasike fila (u ciniji lepo izmesati keks i cokoladu), urolati baklavu lepo zateguti,pa poredjati u pleh. Ponoviti postupak sa svim korama(meni izadju 10 rolata). Premazati sve rolate uljem. Tankim nozem iseci baklavu do dna,na duzino oko 5 cm. Peci na umerenoj temperaturi da lepo porumeni. Uspilovati secer, vodu i limun, pa preliti hladnu baklavu.