четвртак, 29. октобар 2015.

PINDŽUR OD CRVENOG PARADAJZA I CRVENE PAPRIKE




Potrebno je:

  • 8 kg ispčene, oljuštene i iscepkane paprike
  • 4 kg ispečenog, oceđenog paradajza
  • 400 ml vinksog sirćeta
  • 300 g šećera
  • 5 kašika soli
  • 800 ml ulja
  • 3 glavice belog luka
  • Vezica peršuna
  • I ko voli ljuto, 10 ljutih papričica




Način pripreme:


    Staviti u šerpu na šporetu ulje, sirće, šećer i so da proključa.

    Kad zapeni po celoj površini, dodati paradajz.

    Odmah dodati i 10 ljutih papričica, ako ste ljubitelj ljutog.



    Sve ovo kuvati pola sata.


    Tu dodati vezicu peršuna i beli luk vezanih u gazicu.

    Dodati iscepkanu papriku i kad proključa, kuvati još pola sata ili do željene gustine.






   Vruć pindžur sipati u vruće tegle i umotati u ćebe da stoje sve dok se potpuno ne ohlade.


PRIJATNOOO!

Podelite, da i drugi uzivaju u predivnim ukusima.

Sa ovim provereno dobrim receptom ne možete nikako pogrešiti, uvek dobitna kombinacija!

Hvala vam što ste prošetali Sunčanim Stazama!







Sve fotografije i tekstualni sadržaji na ovom blogu su delo autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i tekstualnog sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар