четвртак, 29. октобар 2015.

PINDJUR OD CRVENOG PARADAJZA I CRVENE PAPRIKE

Potrebno je:
  • ·         8 kg ispečene, oljuštene i iscepkane paprike
  • ·         4 kg ispečenog, oceđenog paradajza
  • ·         400 ml vinksog sirća
  • ·         300 g šećera
  • ·           5 kašika soli
  • ·           800 ml ulja
  •                         ·      3 glavice bolog luka
  •                         ·         Vezica peršuna
  •                         ·         I ko voli ljuto, 10 ljutih papričica



Način pripreme:


          Staviti u šerpu na šporetu ulje, sirće, šećer i so da proključa.

         Kad zapeni po celoj površini, dodati paradajz. Odmah dodati i                    10 ljutih papričica ako ste ljubitelj ljutog.

                                          Kuvati pola sata.

                  Tu dodati vezicu peršuna i beli luk venanih u gazicu.

           Dodati iscepkanu papriku i kad proključa, kuvati još pola sata                                    ili do željene gustine.






                Vruć pindjur sipati u vruće tegle i umotati u ćebe da stoje                                   sve dok se potpuno ne ohlade.


PRIJATNOOO!

Podelite, da i drugi uzivaju u predivnim ukusima.