четвртак, 29. октобар 2015.

PINDŽUR OD CRVENOG PARADAJZA I CRVENE PAPRIKE

Potrebno je:

  • 8 kg ispčene, oljuštene i iscepkane paprike
  • 4 kg ispečenog, oceđenog paradajza
  • 400 ml vinksog sirća
  • 300 g šećera
  • 5 kašika soli
  • 800 ml ulja
  • 3 glavice belog luka
  • Vezica peršuna
  • I ko voli ljuto, 10 ljutih papričica
Kad zapeni po celoj površini, dodati paradajz. Odmah dodati i 10 ljutih papričica, ako ste ljubitelj ljutog.


Način pripreme:


    Staviti u šerpu na šporetu ulje, sirće, šećer i so da proključa.


    Sve ovo kuvati pola sata.


    Tu dodati vezicu peršuna i beli luk venanih u gazicu.

    Dodati iscepkanu papriku i kad proključa, kuvati još pola sata ili do željene gustine.






   Vruć pindžur sipati u vruće tegle i umotati u ćebe da stoje sve dok se potpuno ne ohlade.


PRIJATNOOO!

Podelite, da i drugi uzivaju u predivnim ukusima.